Energie vergelijken Zwanenburg Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Zwanenburg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomaanbieders zoals bijv. Budget Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zwanenburg? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina check je alle details over gas, stroom en licht in Zwanenburg.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €256

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Zwanenburg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €120 €10 €1.627,85
3 jaar Green Choice €310 €8,61 €1.747,85
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.867,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je rap en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Zwanenburg”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Zwanenburg:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Zwanenburg die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van HVC.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zwanenburg? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Zwanenburg is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €157

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zwanenburg zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Someren.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zwanenburg


Zo vind je de goedkoopste energie in Zwanenburg

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zwanenburg (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel oversluiten
Prominente acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Meerdere contracten
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Overstaphulp
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede medewerkers
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Persoonlijk advies
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jaar vast of variabel
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Zwanenburg

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zwanenburg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen een paar seconden de voordeligste maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Haarlemmermeer). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Indijk.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Haarlemmermeer.