Energie vergelijken Opeinde Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Opeinde? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals Engie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Opeinde? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Opeinde.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €180

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Opeinde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.584,90
3 jaar Green Choice €360 €10 €1.704,90
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.824,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Opeinde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Opeinde:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Opeinde met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Opeinde? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Opeinde zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers geven namelijk daverende welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €267

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Opeinde zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Kapellebrug.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de aantrekkelijkste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Opeinde


Profiteer van de goedkoopste energie in Opeinde

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Opeinde (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele stroomprijs
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Sympatieke service
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vaste prijs stroom
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verschillende contracten
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Opeinde

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Opeinde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je binnen no-time de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Smallingerland). Een voordelige aanbieder achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Annerveenschekanaal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Smallingerland.