Energie vergelijken Oranjewoud Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oranjewoud? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders zoals Vrijopnaam of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oranjewoud? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Oranjewoud.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €267

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Oranjewoud? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.585,40
3 jaar Oxxio €140 €3,89 €1.705,40
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.825,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Oranjewoud”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Oranjewoud:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Oranjewoud die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oranjewoud? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Oranjewoud zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden vaak hoge welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €166

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oranjewoud zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Kerk Avezaath.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest aantrekkelijke leverancier voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oranjewoud


Profiteer van de goedkoopste energie in Oranjewoud

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Oranjewoud (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Persoonlijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Gemakkelijk oversluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijk advies
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jarig contract
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Overstapservice
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oranjewoud

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oranjewoud? Met behulp van onze gas-vergelijker check je binnen een paar seconden de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Heerenveen). Een aantrekkelijke gas leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Arriën.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Heerenveen.