Energie vergelijken Arriën Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Arriën? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als E.ON en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Arriën? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Arriën.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €205

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Arriën? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €210 €17,50 €1.514,30
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.634,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.754,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze tool vergelijk je snel & probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Arriën”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Arriën:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Arriën die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Arriën? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Arriën is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk gigantische welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €226

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Arriën zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Terwolde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Arriën


Stap over naar de goedkoopste energie in Arriën

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Arriën (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Overstapservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijk advies
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik aanpassen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
2 jarig contract
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Arriën

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Arriën? Met behulp van onze gas-vergelijker check je binnen no-time de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Ommen). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Krimpen aan de Lek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Ommen.