Energie vergelijken Oudehorne Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oudehorne? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroommaatschappijen als Eneco of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oudehorne? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Oudehorne.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €254

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oudehorne? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.586,90
3 jaar Vattenfall €120 €3,33 €1.706,90
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.826,90

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oudehorne”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Oudehorne:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Oudehorne waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oudehorne? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Oudehorne is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven namelijk formidabele welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €154

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oudehorne zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Koewacht.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oudehorne


Zo vind je de goedkoopste energie in Oudehorne

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oudehorne (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online account
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste prijs gas
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
3 jarig contract
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Online account
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Simpele voorwaarden
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Sympatieke service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oudehorne

Gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Oudehorne? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je gemakkelijk de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Heerenveen). Een voordelige gasmaatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Bakhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Heerenveen.