Energie vergelijken Bakhuizen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Bakhuizen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom zoals Essent en NLE. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Bakhuizen? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle details over gas, stroom en licht in Bakhuizen.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €214

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bakhuizen? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €210 €17,50 €1.515,80
3 jaar Oxxio €300 €8,33 €1.635,80
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.755,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Bakhuizen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bakhuizen:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Bakhuizen waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Bakhuizen? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Bakhuizen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers hanteren goede welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €224

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bakhuizen zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Tubbergen.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt direct de meest voordelige stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bakhuizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Bakhuizen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Bakhuizen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Charmante service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Sympatieke service
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstapservice
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Behulpzame service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette service
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Nette service
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Behulpzame service
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Aangename service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bakhuizen

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Bakhuizen? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je nu de meest goedkope maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (De Friese Meren). Een interessante gasmaatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Langelo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.