Energie vergelijken Parrega Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Parrega? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan aanbieders van stroom als De Vastelastenbond of Pure Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Parrega? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Via deze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Parrega.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €227

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Parrega? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.588,80
3 jaar NLE €180 €5,00 €1.708,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.828,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze website vergelijk je supersnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Parrega”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Parrega:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Parrega waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Parrega? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Parrega is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden je hoge welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €259

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Parrega zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kwadendamme.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt direct de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw situatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Parrega


Vind de goedkoopste energie in Parrega

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Parrega (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Aangename service
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Persoonlijke service
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Aangename service
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verschillende contracten
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Parrega

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Parrega? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je direct de aantrekkelijkste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope partij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Beinsdorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.