Energie vergelijken Reduzum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Reduzum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Vrijopnaam of Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Reduzum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op onze website blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Reduzum.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €194

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Reduzum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €170 €14,17 €1.591,35
3 jaar Green Choice €370 €10,28 €1.711,35
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.831,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van de vergelijker vergelijk je supersnel en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Reduzum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Reduzum:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Reduzum met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Reduzum? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Reduzum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk prachtige welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €233

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Reduzum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Lemelerveld.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste stroomaanbieder voor jouw situatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Reduzum


Profiteer van de goedkoopste energie in Reduzum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Reduzum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs stroom
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Online account
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Reduzum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Reduzum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je zonder moeite de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Leeuwarden). Een voordelige leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Bladel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Leeuwarden.