Energie vergelijken Bladel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Bladel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals Essent en Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Bladel? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Bladel.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €193

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bladel? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.520,30
3 jaar Eneco €240 €6,67 €1.640,30
5 jaar Eneco €0 €0 €1.760,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze pagina vergelijk je vluchtig en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Bladel”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bladel:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Bladel waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energieflex.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Bladel? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Bladel is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas werken met serieuze welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €185

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Bladel zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Vinkeveen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft nu de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bladel


Ontdek de goedkoopste energie in Bladel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Bladel (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Overstaphulp
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Bladel

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bladel? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je snel & overzichtelijk de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Bladel). Een geschikte leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Loosdrecht.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Bladel.