Energie vergelijken Rockanje Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Rockanje? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vandebron en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Rockanje? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Rockanje.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €228

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rockanje? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.593,40
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.713,40
5 jaar Eneco €0 €0 €1.833,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Rockanje”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Rockanje:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Rockanje met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vandebron.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Rockanje? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In Rockanje zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders werken met speciale welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €189

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Rockanje zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Lith.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft direct de meest betaalbare stroomleverancier voor jouw situatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Rockanje


Zo vind je de goedkoopste energie in Rockanje

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Rockanje (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Charmante service
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Charmante service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Rockanje

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Rockanje? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Westvoorne). Een interessante partij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bosschenhoofd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Westvoorne.