Energie vergelijken Lith Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Lith? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als Vrijopnaam of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lith? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op onze website ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Lith.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €184

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Lith? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.567,20
3 jaar Budget Energie €340 €9,44 €1.687,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.807,20

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lith”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Lith:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Lith waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Essent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Lith? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Lith is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden namelijk interessante welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €163

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Lith zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Gastel.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Lith


Vind de goedkoopste energie in Lith

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Lith (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Overstapservice
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Snel overstappen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Sympatieke service
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Charmante service
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Lith

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Lith? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij meteen de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Oss). Een interessante gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Vuren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Oss.