Energie vergelijken Scharwoude Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Scharwoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroommaatschappijen als DELTA of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Scharwoude? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Advies nodig? Via deze pagina check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Scharwoude.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €194

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Scharwoude? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.596,70
3 jaar Vattenfall €160 €4,44 €1.716,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.836,70

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Scharwoude”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Scharwoude:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Scharwoude met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Innova Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Scharwoude? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Scharwoude zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hebben gewoonlijk verrassende welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €232

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Scharwoude zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Mariënheem.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Scharwoude


Profiteer van de goedkoopste energie in Scharwoude

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Scharwoude (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede service
Prominente acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verbruik advies
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Charmante service
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstapservice
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verschillende contracten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Scharwoude

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Scharwoude? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij binnen mum van tijd de meest voordelige maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Koggenland). Een geschikte partij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Callantsoog.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Koggenland.