Energie vergelijken Mariënheem Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Mariënheem? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Eneco en Pure Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Mariënheem? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie zie je de jaarlijkse kosten en de beschikbare cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Mariënheem.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €176

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Mariënheem? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.570,50
3 jaar EnergieFlex €360 €10 €1.690,50
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.810,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze tool vergelijk je razendsnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Mariënheem”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Mariënheem:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Mariënheem waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Mariënheem? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Mariënheem zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hanteren doorgaans sublieme welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €186

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Mariënheem zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Griendtsveen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft nu de goedkoopste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Mariënheem


Ontdek de goedkoopste energie in Mariënheem

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Mariënheem (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online verbruik inzien
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Simpele voorwaarden
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste prijs gas
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Aangename service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Mariënheem

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Mariënheem? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je meteen de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Raalte). Een interessante maatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wesepe.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Raalte.