Energie vergelijken Schiphol Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Schiphol? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals Eneco of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Schiphol? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Schiphol.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €278

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Schiphol? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.597,70
3 jaar Energiedirect.nl €360 €10 €1.717,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.837,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze pagina vergelijk je snel & eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Schiphol”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Schiphol:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Schiphol met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schiphol? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Schiphol is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw aantrekkelijke welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €168

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Schiphol zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Meerlo.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de aantrekkelijkste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Schiphol


Stap over naar de goedkoopste energie in Schiphol

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Schiphol (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Persoonlijk advies
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jarig contract
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
3 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Simpele voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Meerdere contracten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Schiphol

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Schiphol? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij eenvoudig de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Haarlemmermeer). Een goedkope gas leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Daarlerveen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Haarlemmermeer.