Energie vergelijken Meerlo Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Meerlo? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Essent en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Meerlo? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over stroom, gas en licht in Meerlo.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €223

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Meerlo? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.571,50
3 jaar NLE €240 €6,67 €1.691,50
5 jaar NLE €0 €0 €1.811,50

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze zoekmachine vergelijk je snel & eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Meerlo”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Meerlo:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Meerlo met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Meerlo? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Meerlo zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans serieuze welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €168

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Meerlo zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Guttecoven.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Meerlo


Zo vind je de goedkoopste energie in Meerlo

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Meerlo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Behulpzame service
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vriendelijke service
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vriendelijke service
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Online account
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede medewerkers
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Meerlo

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Meerlo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je razendsnel de meest voordelige aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Horst aan de Maas). Een voordelige aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Westervoort.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Horst aan de Maas.