Energie vergelijken Tjalhuizum Start met vergelijken en bespaar tot €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Tjalhuizum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende aanbieders van stroom als Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Tjalhuizum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier ontdek je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Hier lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Tjalhuizum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €233

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Tjalhuizum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.607,70
3 jaar Vattenfall €120 €3,33 €1.727,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.847,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tjalhuizum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Tjalhuizum:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Tjalhuizum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Tjalhuizum? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Tjalhuizum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden je serieuze welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €223

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Tjalhuizum zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Odoornerveen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt direct de meest goedkope leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Tjalhuizum


Ontdek de goedkoopste energie in Tjalhuizum

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Tjalhuizum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Prominente acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Contract wijzigen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede service
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Sympatieke service
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Tjalhuizum

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Tjalhuizum? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij moeiteloos de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een goedkope aanbieder gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Elp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.