Energie vergelijken Odoornerveen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Odoornerveen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als De Vastelastenbond of Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Odoornerveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Odoornerveen.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €219

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Odoornerveen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €150 €12,50 €1.581,50
3 jaar Qurrent €320 €8,89 €1.701,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.821,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Odoornerveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Odoornerveen:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Odoornerveen waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Pure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Odoornerveen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Odoornerveen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden namelijk sensationele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €244

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Odoornerveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Houwerzijl.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest voordelige maatschappij voor jouw woning en verbruik. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Odoornerveen


Profiteer van de goedkoopste energie in Odoornerveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Odoornerveen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele gasprijs
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Odoornerveen

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Odoornerveen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in minder dan een minuut de aantrekkelijkste leverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Borger-Odoorn). Een goedkope maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Aalsum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.