Energie vergelijken Venray Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Venray? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als Vrijopnaam en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Venray? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Advies nodig? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Venray.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €207

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Venray? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €110 €9,17 €1.612,05
3 jaar EnergieFlex €350 €9,72 €1.732,05
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.852,05

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Venray”. Je kunt ook filteren op stroom van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Venray:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Venray met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Venray? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Venray zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren enorme welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €295

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Venray zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Otterlo.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest betaalbare leverancier die past bij jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Venray


Profiteer van de goedkoopste energie in Venray

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Venray (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Contract wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel overstappen
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Online account
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette klantenservice
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Venray

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Venray? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij moeiteloos de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw woning (Venray). Een goedkope gasmaatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Gastel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Venray.