Energie vergelijken Gastel Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Gastel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroomleveranciers zoals De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Gastel? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Gastel.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €256

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Gastel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €150 €12,50 €1.541,00
3 jaar Green Choice €220 €6,11 €1.661,00
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.781,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Gastel”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Gastel:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Gastel waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Gastel? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Gastel zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk enorme welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €275

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Gastel zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Austerlitz.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt meteen de voordeligste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Gastel


Vind de goedkoopste energie in Gastel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Gastel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstaphulp
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Overstapservice
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Persoonlijke service
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Online account
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Persoonlijke service
Interessante acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vriendelijke service
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Gastel

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Gastel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je direct de meest goedkope leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Cranendonck). Een goedkope partij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Papenhoven.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Cranendonck.