Energie vergelijken Vreeland Start met vergelijken en krijg een korting tot €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Vreeland? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals Anode Energie of Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Vreeland? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vind je de kosten per 12 maanden en de optionele korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Vreeland.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €246

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Vreeland? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €140 €11,67 €1.614,45
3 jaar Energiedirect.nl €190 €5,28 €1.734,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.854,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze pagina vergelijk je rap en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Vreeland”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Vreeland:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Vreeland waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Vreeland? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Vreeland is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven namelijk aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €126

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Vreeland zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Overslag.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Vreeland


Zo vind je de goedkoopste energie in Vreeland

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Vreeland (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede medewerkers
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Vreeland

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Vreeland? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij zonder problemen de meest goedkope aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Stichtse Vecht). Een interessante maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Goor.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Stichtse Vecht.