Energie vergelijken Overslag Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Overslag? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals bijv. Vrijopnaam of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Overslag? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Overslag.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €215

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Overslag? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.588,25
3 jaar Oxxio €390 €10,83 €1.708,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.828,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Overslag”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Overslag:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Overslag die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Clean Energy.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Overslag? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Overslag zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers stunten met goede welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €164

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Overslag zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Krimpen aan de Lek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet direct de meest betaalbare aanbieder voor jou. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Overslag


Zo vind je de goedkoopste energie in Overslag

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Overslag (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Persoonlijk advies
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede klantenservice
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
3 jarig contract
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online verbruik inzien
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Overslag

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Overslag? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je zonder moeite de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Terneuzen). Een betaalbare gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Beekbergen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Terneuzen.