Energie vergelijken Warstiens Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Warstiens? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals Essent of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Warstiens? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over gas, stroom en licht in Warstiens.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €254

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Warstiens? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.616,70
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.736,70
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.856,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze pagina vergelijk je vluchtig en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Warstiens”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Warstiens:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Warstiens waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qwint.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Warstiens? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Warstiens is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €294

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Warstiens zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Putten.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Warstiens


Stap over naar de goedkoopste energie in Warstiens

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Warstiens (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Online verbruik inzien
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Duidelijke voorwaarden
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik advies
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Aangename service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Warstiens

Gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Warstiens? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je snel de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Leeuwarden). Een interessante leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Haarle.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leeuwarden.