Energie vergelijken Weerselo Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Weerselo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroommaatschappijen als Energieflex of MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Weerselo? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Weerselo.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €187

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Weerselo? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.617,30
3 jaar Green Choice €120 €3,33 €1.737,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.857,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze website vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Weerselo”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Weerselo:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Weerselo waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Coteq Netbeheer.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Weerselo? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Weerselo is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden je daverende welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €204

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Weerselo zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ravenstein.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest betaalbare maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Weerselo


Profiteer van de goedkoopste energie in Weerselo

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Weerselo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik advies
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Goede service
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Behulpzame service
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Weerselo

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Weerselo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je nu de meest goedkope aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Dinkelland). Een voordelige leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hall.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Dinkelland.