Energie vergelijken Ravenstein Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Ravenstein? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. Budget Energie en Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ravenstein? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Ravenstein.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €224

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Ravenstein? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €120 €10 €1.591,10
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.711,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.831,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je razendsnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Ravenstein”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ravenstein:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Ravenstein die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ravenstein? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Ravenstein is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €300

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ravenstein zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Per jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lekkerkerk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ravenstein


Zo vind je de goedkoopste energie in Ravenstein

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ravenstein (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Persoonlijke service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Persoonlijk advies
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Goede klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jarig contract
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele gasprijzen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ravenstein

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ravenstein? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je vandaag nog de voordeligste leverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Oss). Een goedkope partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Biggekerke.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Oss.