Energie vergelijken Wognum Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Wognum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals E.ON of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Wognum? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Wognum.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €209

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Wognum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €210 €17,50 €1.623,05
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.743,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.863,05

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Wognum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Wognum:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Wognum waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Wognum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Wognum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met daverende welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €145

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Wognum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Schellinkhout.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wognum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Wognum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wognum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
1 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Charmante service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Aangename service
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Wognum

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wognum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je probleemloos de meest voordelige maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Medemblik). Een passende organisatie achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hichtum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Medemblik.