Energie vergelijken Hichtum Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Hichtum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders als Energieflex of NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hichtum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina check je handige info over gas, stroom en licht in Hichtum.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €256

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hichtum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.552,00
3 jaar NLE €180 €5,00 €1.672,00
5 jaar NLE €0 €0 €1.792,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hichtum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hichtum:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Hichtum die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Hichtum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Hichtum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk speciale welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €145

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hichtum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Castenray.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de voordeligste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hichtum


Zo vind je de goedkoopste energie in Hichtum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hichtum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online account
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Hichtum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hichtum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je moeiteloos de goedkoopste leverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sint Maarten.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.