Energie vergelijken Wouwse Plantage Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Wouwse Plantage? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals De Vastelastenbond en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Wouwse Plantage? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Wouwse Plantage.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €259

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wouwse Plantage? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €240 €20 €1.623,95
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.743,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.863,95

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je vluchtig en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Wouwse Plantage”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Wouwse Plantage:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Wouwse Plantage met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Wouwse Plantage? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Wouwse Plantage is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas geven namelijk immense welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €167

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wouwse Plantage zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Schiphol-Rijk.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Wouwse Plantage


Vind de goedkoopste energie in Wouwse Plantage

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wouwse Plantage (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel af te sluiten
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
2 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online verbruik inzien
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Online account
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette service
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette service
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wouwse Plantage

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wouwse Plantage? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Roosendaal). Een voordelige gasmaatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hoenderloo.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Roosendaal.