Energie vergelijken Schiphol-Rijk Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Schiphol-Rijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Energieflex en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schiphol-Rijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Schiphol-Rijk.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €222

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Schiphol-Rijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.597,75
3 jaar Delta €370 €10,28 €1.717,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.837,75

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je rap en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Schiphol-Rijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Schiphol-Rijk:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Schiphol-Rijk waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Cogas.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Schiphol-Rijk? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Schiphol-Rijk zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven namelijk goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €145

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Schiphol-Rijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Meerssen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Schiphol-Rijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Schiphol-Rijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Schiphol-Rijk (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Maandelijks bijstellen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede klantenservice
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Schiphol-Rijk

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Schiphol-Rijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij moeiteloos de goedkoopste leverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven uit de regio (Haarlemmermeer). Een geschikte leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Dalem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Haarlemmermeer.