Energie vergelijken Zeijen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zeijen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Allure Energie en Powerpeers. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zeijen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Hier blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Zeijen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €268

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zeijen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.625,20
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.745,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.865,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze tool vergelijk je gauw en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Zeijen”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Zeijen:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Zeijen met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zeijen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Zeijen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hebben gewoonlijk sensationele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €268

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Zeijen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Sijbekarspel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt in een oogopslag de voordeligste maatschappij die past bij jouw situatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Zeijen


Stap over naar de goedkoopste energie in Zeijen

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Zeijen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Charmante service
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verbruik advies
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Aangename service
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstapservice
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Zeijen

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Zeijen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen no-time de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Tynaarlo). Een voordelige partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hooge Zwaluwe.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Tynaarlo.