Energie vergelijken Zijdewind Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zijdewind? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders als bijvoorbeeld Anode Energie of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zijdewind? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij tref je de jaarlijkse kosten en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Zijdewind.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €177

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Zijdewind? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.626,00
3 jaar Oxxio €260 €7,22 €1.746,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.866,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je supersnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Zijdewind”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zijdewind:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Zijdewind met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zijdewind? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Zijdewind zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders hebben gewoonlijk immense welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €134

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zijdewind zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Sint Maartensvlotbrug.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest goedkope energieaanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Zijdewind


Overstappen naar de goedkoopste energie in Zijdewind

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Zijdewind (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
2 jarig contract
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel overstappen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Zijdewind

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Zijdewind? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je in minder dan een minuut de meest goedkope aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Hollands Kroon). Een voordelige aanbieder gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Hoornsterzwaag.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Hollands Kroon.