Energie vergelijken Hoornsterzwaag Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Hoornsterzwaag? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Budget Energie of HVC. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hoornsterzwaag? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over gas, stroom en licht in Hoornsterzwaag.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €239

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hoornsterzwaag? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar NLE €240 €20 €1.554,95
3 jaar NLE €130 €3,61 €1.674,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.794,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze pagina vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Hoornsterzwaag”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hoornsterzwaag:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Hoornsterzwaag waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Allure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hoornsterzwaag? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Hoornsterzwaag is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hanteren speciale welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €281

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hoornsterzwaag zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in De Westereen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hoornsterzwaag


Ontdek de goedkoopste energie in Hoornsterzwaag

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Hoornsterzwaag (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste prijs gas
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Charmante service
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Hoornsterzwaag

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hoornsterzwaag? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je zonder moeite de goedkoopste gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Heerenveen). Een betaalbare leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken St. Willebrord.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Heerenveen.