Energie vergelijken Aalst Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Aalst? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Vandebron of Qwint. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Aalst? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Advies nodig? Op onze website lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Aalst.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €212

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Aalst? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €170 €14,17 €1.510,35
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.630,35
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.750,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze website vergelijk je gauw en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Aalst”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Aalst:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Aalst die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Aalst? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Aalst is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren sensationele welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €229

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Aalst zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Standdaarbuiten.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste stroomleverancier voor jou. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Aalst


Vind de goedkoopste energie in Aalst

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Aalst (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijke service
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel af te sluiten
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Online verbruik inzien
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Aalst

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Aalst? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij zonder moeite de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Zaltbommel). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Kaag.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Zaltbommel.