Energie vergelijken Abbenes Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Abbenes? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Energiedirect.nl of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Abbenes? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Abbenes.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €230

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Abbenes? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.510,80
3 jaar NLE €260 €7,22 €1.630,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.750,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Abbenes”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Abbenes:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Abbenes waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Abbenes? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Abbenes is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk sensationele welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €158

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Abbenes zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Steenderen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest goedkope energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Abbenes


Profiteer van de goedkoopste energie in Abbenes

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Abbenes (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Charmante service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online verbruik inzien
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Gemakkelijk oversluiten
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Snel overstappen
Interessante acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jarig contract
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Abbenes

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Abbenes? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je snel de aantrekkelijkste aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw woning (Haarlemmermeer). Een betaalbare aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kantens.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Haarlemmermeer.