Energie vergelijken Steenderen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Steenderen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Steenderen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Advies nodig? Via deze website vind je handige info over gas, stroom en licht in Steenderen.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €235

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Steenderen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.603,40
3 jaar EnergieFlex €220 €6,11 €1.723,40
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.843,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze website vergelijk je gauw en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Steenderen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Steenderen:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Steenderen met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Steenderen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Steenderen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen geven namelijk verrassende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €165

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Steenderen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Nieuwe Pekela.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Steenderen


Stap over naar de goedkoopste energie in Steenderen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Steenderen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online account
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Persoonlijke service
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik advies
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Steenderen

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Steenderen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij razendsnel de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Bronckhorst). Een aantrekkelijke partij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Dreischor.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bronckhorst.