Energie vergelijken Achlum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Achlum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals bijv. Anode Energie en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Achlum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie zie je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Achlum.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €209

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Achlum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €130 €10,83 €1.510,90
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.630,90
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.750,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze pagina vergelijk je gauw en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Achlum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Achlum:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Achlum met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Achlum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Achlum is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €170

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Achlum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Steensel.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Achlum


Zo vind je de goedkoopste energie in Achlum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Achlum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste prijs stroom
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Betalen in termijnen
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Betalen in termijnen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Achlum

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Achlum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij vandaag nog de aantrekkelijkste aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Franekeradeel). Een betaalbare aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Kapelle.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Franekeradeel.