Energie vergelijken Steensel Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Steensel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Steensel? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Steensel.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €198

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Steensel? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.603,50
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.723,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.843,50

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je snel & probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Steensel”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Steensel:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Steensel waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Endinet Groep.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Steensel? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Steensel zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers stunten met aantrekkelijke welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €291

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Steensel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nieuwe-Tonge.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt eenvoudig de meest voordelige energiemaatschappij voor jou. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Steensel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Steensel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Steensel (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Charmante service
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Verbruik advies
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Steensel

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Steensel? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij binnen mum van tijd de voordeligste aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Eersel). Een geschikte partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Dreumel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Eersel.