Energie vergelijken Achterveld Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Achterveld? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom als Eneco en Vattenfall. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Achterveld? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op onze website tref je handige info over stroom, gas en licht in Achterveld.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €267

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Achterveld? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.510,95
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.630,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.750,95

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Achterveld”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Achterveld:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Achterveld waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Achterveld? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Achterveld zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €185

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Achterveld zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Steenwijk.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste aanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Achterveld


Ontdek de goedkoopste energie in Achterveld

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Achterveld (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Nette klantenservice
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Overstapservice
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Contract wijzigen
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Achterveld

Gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Achterveld? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen een paar seconden de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Barneveld). Een geschikte leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Kapellebrug.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Barneveld.