Energie vergelijken Steenwijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Steenwijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn leveranciers van stroom zoals De Vastelastenbond en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Steenwijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke maatschappij vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina blader je door handige info over stroom, gas en licht in Steenwijk.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €205

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Steenwijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.603,55
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.723,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.843,55

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze website vergelijk je snel & vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Steenwijk”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Steenwijk:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Steenwijk waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Steenwijk? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Steenwijk zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers werken met goede welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €165

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Steenwijk zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nieuwebrug.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt direct de goedkoopste stroomleverancier voor jou. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Steenwijk


Profiteer van de goedkoopste energie in Steenwijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Steenwijk (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
2 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele gasprijs
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Nette klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Steenwijk

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Steenwijk? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij eenvoudig de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Steenwijkerland). Een geschikte maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Driebergen-Rijsenburg.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Steenwijkerland.