Energie vergelijken Achtmaal Start met vergelijken en bespaar maar liefst €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Achtmaal? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Vandebron en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Achtmaal? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Hier tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Achtmaal.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €196

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Achtmaal? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.511,05
3 jaar Delta €310 €8,61 €1.631,05
5 jaar Delta €0 €0 €1.751,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Achtmaal”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Achtmaal:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Achtmaal die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Achtmaal? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Achtmaal zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden je formidabele welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €257

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Achtmaal zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Stegeren.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw situatie. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Achtmaal


Ontdek de goedkoopste energie in Achtmaal

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Achtmaal (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede medewerkers
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Persoonlijk advies
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs stroom
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Inzicht in je verbruik
Interessante kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Overstaphulp
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Achtmaal

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Achtmaal? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je meteen de meest voordelige leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Zundert). Een aantrekkelijke gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kats.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Zundert.