Energie vergelijken Kats Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Kats? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende aanbieders van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Kats? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je direct de goedkoopste energie. Van elke leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Kats.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €247

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Kats? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €110 €9,17 €1.558,80
3 jaar Engie €260 €7,22 €1.678,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.798,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Kats”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kats:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Kats waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Coteq Netbeheer.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Kats? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Kats is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden vaak immense welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €178

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Kats zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Driebruggen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Kats


Stap over naar de goedkoopste energie in Kats

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Kats (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik advies
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Goede klantenservice
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Charmante service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Kats

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Kats? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je gelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven uit de regio (Noord-Beveland). Een geschikte aanbieder gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Termunten.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Noord-Beveland.