Energie vergelijken Stegeren Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Stegeren? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als De Vastelastenbond of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Stegeren? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de eventuele. cashback-korting. Advies nodig? Via deze website vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Stegeren.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €198

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Stegeren? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.603,65
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.723,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.843,65

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je snel & zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Stegeren”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Stegeren:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Stegeren die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Coteq Netbeheer.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Stegeren? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Stegeren is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren doorgaans interessante welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €242

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Stegeren zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Nieuwegein.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet in een oogopslag de voordeligste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stegeren


Zo vind je de goedkoopste energie in Stegeren

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Stegeren (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Charmante service
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Simpele voorwaarden
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jarig contract
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele stroomprijs
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Stegeren

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Stegeren? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je vandaag nog de voordeligste gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Ommen). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Driebruggen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Ommen.