Energie vergelijken Afferden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Afferden? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan aanbieders van stroom zoals De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Afferden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle details over stroom, gas en licht in Afferden.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €224

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Afferden? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.511,35
3 jaar Oxxio €370 €10,28 €1.631,35
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.751,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Afferden”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Afferden:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Afferden die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Afferden? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Afferden zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met fantastische welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €135

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Afferden zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Stevensweert.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Afferden


Vind de goedkoopste energie in Afferden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Afferden (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Variabele gasprijzen
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Afferden

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Afferden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Druten). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Kekerdom.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Druten.