Energie vergelijken Stevensweert Start met vergelijken en bespaar maar liefst €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Stevensweert? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroom maatschappijen zoals De Vastelastenbond of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Stevensweert? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina tref je praktische info over stroom, gas en licht in Stevensweert.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €249

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Stevensweert? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.603,95
3 jaar Green Choice €330 €9,17 €1.723,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.843,95

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze website vergelijk je rap en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Stevensweert”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Stevensweert:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Stevensweert waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij DELTA.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Stevensweert? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Stevensweert is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven namelijk immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €133

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Stevensweert zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de voordeligste stroomaanbieder voor jou. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Stevensweert


Overstappen naar de goedkoopste energie in Stevensweert

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Stevensweert (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online account
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Aangename service
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Stevensweert

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Stevensweert? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij meteen de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Maasgouw). Een voordelige leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Drimmelen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Maasgouw.