Energie vergelijken Alde Leie Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Alde Leie? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Allure Energie of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Alde Leie? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie ontdek je de prijs per jaar en de optionele welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je praktische info over gas, stroom en licht in Alde Leie.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €182

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Alde Leie? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.511,70
3 jaar Vattenfall €120 €3,33 €1.631,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.751,70

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze website vergelijk je razendsnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Alde Leie”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Alde Leie:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Alde Leie met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Alde Leie? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Alde Leie is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hebben gewoonlijk hoge welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €238

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Alde Leie zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Stoutenburg.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Alde Leie


Profiteer van de goedkoopste energie in Alde Leie

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Alde Leie (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
2 jarig contract
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Snel overstappen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Betalen in termijnen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Alde Leie

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Alde Leie? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je in luttele seconden de voordeligste leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarderadeel). Een interessante organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Kerkwijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leeuwarderadeel.