Energie vergelijken Stoutenburg Start met vergelijken en bespaar wel €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Stoutenburg? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energieflex en Pure Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Stoutenburg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier ontdek je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Hier check je alle info over gas, stroom en licht in Stoutenburg.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €276

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Stoutenburg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.604,30
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.724,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.844,30

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze tool vergelijk je razendsnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Stoutenburg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Stoutenburg:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Stoutenburg met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Stoutenburg? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Stoutenburg is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden je prachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €206

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Stoutenburg zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nieuwlande.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de meest voordelige stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stoutenburg


Ontdek de goedkoopste energie in Stoutenburg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Stoutenburg (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online account
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verschillende contracten
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Stoutenburg

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Stoutenburg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je meteen de meest goedkope aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Leusden). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Drouwenermond.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Leusden.