Energie vergelijken Aldeboarn Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Aldeboarn? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom als De Vastelastenbond en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Aldeboarn? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Hier tref je alle details over stroom, gas en licht in Aldeboarn.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €276

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Aldeboarn? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.511,75
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.631,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.751,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Aldeboarn”. Je kunt ook filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Aldeboarn:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Aldeboarn waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Aldeboarn? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Aldeboarn is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak fantastische welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €272

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Aldeboarn zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Stramproy.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jou. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Aldeboarn


Zo vind je de goedkoopste energie in Aldeboarn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Aldeboarn (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Diverse prijsafspraken
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Online account
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Aangename service
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verschillende contracten
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Overstaphulp
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Aldeboarn

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Aldeboarn? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je zonder problemen de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Heerenveen). Een goedkope gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kessel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Heerenveen.