Energie vergelijken Stramproy Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Stramproy? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals Vandebron en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Stramproy? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Stramproy.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €240

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Stramproy? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.604,35
3 jaar NLE €410 €11,39 €1.724,35
5 jaar NLE €0 €0 €1.844,35

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Stramproy”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Stramproy:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Stramproy die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Stramproy? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Stramproy is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas geven jouw hoge welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €189

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Stramproy zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nieuwleusen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Stramproy


Vind de goedkoopste energie in Stramproy

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Stramproy (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Aangename service
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online account
Prominente acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik advies
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Overstaphulp
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Snel oversluiten
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Stramproy

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Stramproy? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen mum van tijd de meest goedkope gasleverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Weert). Een interessante aanbieder kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Drouwenerveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Weert.