Energie vergelijken Aldtsjerk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Aldtsjerk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroomleveranciers zoals Vrijopnaam of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Aldtsjerk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op onze website check je alle info over stroom, gas en licht in Aldtsjerk.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €277

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Aldtsjerk? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €160 €13,33 €1.511,80
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.631,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.751,80

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Aldtsjerk”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Aldtsjerk:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Aldtsjerk met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Aldtsjerk? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Aldtsjerk is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met aantrekkelijke welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €146

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Aldtsjerk zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Streefkerk.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Aldtsjerk


Vind de goedkoopste energie in Aldtsjerk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Aldtsjerk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Variabele gasprijzen
Sublieme acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Online verbruik inzien
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijke service
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Aangename service
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Contract wijzigen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Aldtsjerk

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Aldtsjerk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je nu de meest voordelige maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Tytsjerksteradiel). Een goedkope gasmaatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Kesteren.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Tytsjerksteradiel.