Energie vergelijken Streefkerk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Streefkerk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroommaatschappijen zoals Essent en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Streefkerk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vind je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Streefkerk.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €225

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Streefkerk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.604,40
3 jaar Oxxio €420 €11,67 €1.724,40
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.844,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Streefkerk”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Streefkerk:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Streefkerk waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Streefkerk? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Streefkerk is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers geven namelijk daverende welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €213

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Streefkerk zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nieuwolda.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Streefkerk


Profiteer van de goedkoopste energie in Streefkerk

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Streefkerk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Charmante service
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verschillende contracten
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede service
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel oversluiten
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Streefkerk

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Streefkerk? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je moeiteloos de meest betaalbare maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Molenwaard). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Drunen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Molenwaard.