Energie vergelijken Alem Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Alem? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders als Essent of Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Alem? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vind je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op onze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Alem.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €230

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Alem? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.511,85
3 jaar NLE €150 €4,17 €1.631,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.751,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Alem”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Alem:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Alem waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Alem? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Alem zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk hoge welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €161

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Alem zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Striep.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Alem


Stap over naar de goedkoopste energie in Alem

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Alem (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Betalen in termijnen
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Sympatieke service
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vriendelijke service
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Charmante service
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede klantenservice
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Alem

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Alem? Met behulp van onze gas-vergelijker check je binnen no-time de aantrekkelijkste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Maasdriel). Een goedkope maatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Kiel-Windeweer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Maasdriel.